Mitä tarkoittaa ekologinen arkku? Arkku on ekologinen kun mm. materiaali siihen tulee läheltä, sen valmistus kuormittaa mahdollisimman vähän ympäristöä, raaka-aineesta käytetään kaikki mahdollinen hyödyksi, ja lopulta maahan haudattaessa tai tuhkattaessa se tuottaa mahdollisimman vähän päästöjä.

Arkkumme valmistuvat Punkalaitumella, jonne mäntyarkkujen raaka-aine tulee 100 kilometrin säteellä olevilta sahoilta. Arkut palautuvat luontoon, joten niiden valmistuksessa käytetään luonnon materiaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa tai luonnon muuntokuituja. Myös tupsut ja hapsut valmistetaan Punkalaitumella kutomo-osastolla. Puuarkkujen pintakäsittelynä käytetään luonnon vahoja tai vesiliukoisia lakkoja. Itse puu tulee vastuullisesti tuotetusta metsästä. Kaikkia puulajeja ei Suomen metsistä saa, jolloin käytetään esim. sertifikoitua tammea tai tervaleppää.

Kaikki puutarvarasta jääneet osat ja palat hyödynnetään. Niistä tehdään mm. paloista tehdään puisia sidontakahvoja ja muu puru ja ylijääneet palat poltetaan energiaksi, jolla lämmitetään koko tehdas ja lähikouluakin.

EKO- Kotimaa malli on kehitetty lähes 30 vuotta sitten. Malli otettiin vastaan heti hyvin, ja tänä päivänä sitä on saatavilla kuudessa eri sävyssä. Uusimpana tumma terva.